Welkom

Adres:
Den Oosterhuis 10
7707 PE Balkbrug (Ov)
Telefoon 0523-656049

Bed&Breakfast

Vakantieverblijf

BELEEF RUST, RUIMTE EN ROMANTIEK IN HET OVERIJSSELS REESTDAL

Onze originele, meer dan 200 jaar oude, rietgedekte Saksische woonboerderij “De Kruidenhoeve” ligt in beschermd idyllisch natuurgebied het Reestdal in het Overijsselse Balkbrug (gemeente Hardenberg). Sinds 2010 zijn op de eerste etage van de deel een drietal comfortabele Bed en Breakfast kamers ingericht.

B&B De Kruidenhoeve ligt in de provincie Overijssel, tegen de grens aan met Drenthe. Vanaf onze Bed and Breakfast kunt u beide mooie provincies wandelend, per fiets of auto ontdekken, evenals de omliggende plaatsen Balkbrug (4 km) en Dedemsvaart (4 km). De afstand tot Slagharen is bijna 10 km, Ommen ligt op ca 15 km, Nieuwleusen op 11 km, Zuidwolde in Drenthe op 10 km afstand. Iets verder weg liggen Zwolle (30 km), Meppel (Drenthe 30 km), Hoogeveen (Drenthe 20 km) en de kern van Hardenberg (20 km). Net over de grens met Duitsland liggen plaatsen als Nordhorn, Uelsen en Bad Bentheim, die zeker een bezoek waard zijn.

De gemeenschappelijke verblijfsruimte is op de begane grond in de voormalige stal van de boerderij. Daar kunt u, naar behoefte, zelf koffie of (kruiden)thee zetten. Tegen een kleine vergoeding is er ook sap, bier, wijn of een snack te verkrijgen door middel van zelfbediening. In deze ruimte staan een TV en een DVD speler; u vindt er toeristische informatie en er zijn spelletjes. Er is een draadloze WIFI-internetverbinding. In de verblijfsruimte wordt ’s morgens een royaal en gezond ontbijt geserveerd.

Rond onze woonboerderij liggen ruim 4000 m2 natuurvriendelijke sier(kruiden)tuinen. waarin het heerlijk wandelen is. Er worden al meer dan 40 jaar geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Op de diverse zitjes kunt u in alle rust van de inspirerende omgeving genieten. Er zijn weitjes met lama Thomas, pony Momin en schaap Yvon. Er zijn ook kippen en parelhoeders en enkele kasten met bijen. In de zomermaanden kunt u ook ooievaars tegenkomen.

Met ons appartement in het voorhuis van onze boerderij en onze B&B zijn we aangesloten bij ECEAT (European Centre for Eco Agro Tourism).
Deze organisatie bevordert milieubewuste toeristische mogelijkheden op basis van een aantal criteria. In dat kader hebben we verschillende maatregelen genomen, zoals het aanbrengen van zonnepanelen en een zonnecollector. We maken zoveel mogelijk gebruik van spaar- en ledlampen, we gebruiken groene stroom en -gas en we scheiden alle afval. Van onze gasten verwachten we dat ze zuinig zijn met water, de verwarming en lichten niet onnodig laten branden en het afval scheiden.

In de omgeving van B&B De Kruidenhoeve zijn diverse verrassende wandel- en fietsroutes te vinden. De Kruidenhoeve biedt wandelaars en fietsers, maar ook anderen, in ieder jaargetijde een prettige plek voor logies en ontbijt. Vanaf De Kruidenhoeve starten enkele wandelroutes

De boerderij is gelegen in het buitengebied, ongeveer vier kilometer van de dorpskern van Balkbrug met supermarkt, drogist, bloemisterij, enkele eetgelegenheden en een fantastisch mooi openluchtzwembad “Heuveltjesbosbad”. Naar de andere kant bereikt u na vier km de kern van Dedemsvaart. Dit is een wat grotere plaats met een uitgebreid winkelbestand, een museum, een theatertje in een oude gashouder en een overdekt zwembad. Hier heeft u een grotere keus aan eetgelegenheden.

Bent u op zoek naar een overnachting in een rustige B&B op de grens van Drenthe en Overijssel dan is het gastenverblijf B&B De Kruidenhoeve een goede keuze.

logo-ictatwork-800