Wandelmogelijkheden

 

 

 

 
Trekt u er graag wandelend op uit?  Er starten vanaf onze locatie twee exclusieve wandelroutes die gepubliceerd staan bij de landelijke organisatie De Mooiste Routes. Met een klik op de routenaam krijgt u de achtergrondinformatie over het wandelgebied. Honden zijn helaas niet toegestaan!

  • Rondwandeling Koeienflatsen en Hooilanden ongeveer 13 km.
    Een prachtige uitdagende buurtschaproute voor jong en oud met leuke bezoekjes onderweg! U mag soms struinen door (hoog) gras en over smalle (bos) paadjes, trek hiervoor wel stoere kleding en stevige (waterdichte) schoenen aan! Ook te beleven via de APProute Gluur'n bi'j de Buur'n
  • Voor de stoere stapper(s) de tweedaagse route Tussen Reest & Schans ongeveer 20 km per dag.
    Deze veelzijdige cultuurhistorische wandeling gaat door een rijk gevarieerd coulisselandschap. Op de eerste dag maakt u kennis met de oorsprong van het grensriviertje de Reest en op dag twee met het unieke beekdallandschap Het Reestdal. U hoort over de bewogen geschiedenis van de Ommerschans (1818 – 1888). Trek er op uit en laat u verrassen door een van de vele Mysteries in het Reestdal (wees niet verbaasd als u ongemerkt gezelschap krijgt...).
  • Met de aanwijzing in de route Koeienflatsen en Hooilanden wandelt u aan het einde van dag één vanaf www.achtertkoeienpad.nl in Nolde met een kleine verlenging (hemelsbreed 1 km) terug naar het startpunt. Wij heten u van harte welkom in onze Saksische boerderij met een knusse gastenruimte en wandelmogelijkheid in de natuurvriendelijke sier/kruidentuinen.

Lekker eten na de wandeling?

De omliggende plaatsen Balkbrug – Zuidwolde – Dedemsvaart bieden een ruime keuze aan eetgelegenheden, van heel eenvoudig tot chique.
De eigenaar van B&B De Kruidenhoeve brengt u hiervan graag op de hoogte.

logo-ictatwork-800