Wandel-Fietsroutes

 

 

 

 

 


Jodenvonder
Gluur'n bej de buur'n...


Uniek Reestdal...


Uniek Reestdal...


Fête de la nature...

Routes

Wandelen…

Trekt u er graag per voet op uit? Er starten en/of er komen een paar grensoverschrijdende wandelroutes bij De Kruidenhoeve langs die gepubliceerd staan bij het Landschap Overijssel.

Met een klik op de routenaam krijgt u de achtergrondinformatie over het wandelgebied. Baasje, uw hond is in deze natuurgebieden alleen aangelijnd welkom! Respecteer de regels van de boeren en de beheerders van het landschap (Overijssel en Drenthe).

Gluur’n bi’j de Buur’n (circa 14 km) start officieel bij Het Kabouterwoud (horeca Pannenkoeken en meer..) maar kan ook gestart worden bij de vernoemde Rustpunten.

Reestdal (2) – landschapselementen beekdal (circa 23 km) start officieel bij Camping Si-Es-An & Brasserie de Boerderij aan De Haar 7 in Balkbrug. Wandel je graag meer dan 20 km, dan alleen kun je de rondwandeling (23 km) bij De Kruidenhoeve starten!

Tip! Wandel je graag met een routeapp? (dan is verdwalen er niet meer bij) download dan de app Wandelen in Overijssel van Landschap Overijssel. Lees meer over de route-app


Fietsen

Kids avonturen door het Reestdal (25 km). Er kan ook bij De Kruidenhoeve gestart worden. Je kunt hiervan ook een arrangement maken in overleg met Jarno Keizer van Brasserie de Boerderij in Balkbrug. Bijvoorbeeld: vertrek vanaf jullie locatie naar Brasserie de Boerderij (daar een lunch) en dan doortrappen naar Het Kabouterwoud in Linde voor bijvoorbeeld een pannenkoek. Tip: volg deze route per app op je mobiel voor de mooiste beleving!

‘De Smaak van de 19e eeuw (36 of 32 km) kan ook bij De Kruidenhoeve gestart worden. Tip: Je kunt in deze route ook de Tuinen van Mien Ruys, het Streekmuseum ‘De Kalkovens’, het Landbouwmuseum en de Bierbrouwerij Avereest in Dedemsvaart bezoeken. Onderweg een paar horecamogelijkheden & Rustpunten (een selfservice met prijslijst bij een particulier) en je brengt een bezoek aan De Ommerschans.

Proef het Reestdal (58 km) deze fietsroute (meer geschikt voor de e-bikers) kan ook bij De Kruidenhoeve gestart worden om de oorsprong van het Reestdal te ontdekken maar ook de streek ‘te proeven’ middels de streekproducten maar ook via de recepten.

Tip! Fiets je graag met een app? (dan is verdwalen er niet meer bij) download dan de app Fietsen in Overijssel van Landschap Overijssel.

Lekker eten na de wandeling of fietstocht?

De omliggende plaatsen Balkbrug – Zuidwolde – Dedemsvaart bieden een ruime keuze aan eetgelegenheden, van heel eenvoudig tot chique.
De eigenaar van B&B De Kruidenhoeve brengt u hiervan graag op de hoogte.

logo-ictatwork-800